Amandelmeel recepten
Ditmaal 3 recepten voor een koolhydraat-arme maaltijd met amandelmeel.
Amandelmeel is inmiddels een veelgevraagd product. Vele boeken waarin een nieuwe eetstijl wordt aangeboden met weinig of geen koolhydraten, maken gebruik van onder meer amandelmeel als ingrediënt in hun recepten.
Ik heb uit het kookboek ‘Grip op koolhydraten: kookboek’ van Yvonne Lemmers, (een aanrader!) een aantal basisrecepten gehaald waarmee je zelf veel kunt aanvullen en variëren. Lekker en gezond!
De amandelmeel hebben wij in ons assortiment voor een voordelige prijs. Klik op de link bij de betreffende recepten om direct op de info- en bestelpagina voor dit product te komen.
Lijnzaad amandel crackers (9 stuks)
Ingrediënten
* 50 gram gebroken lijnzaad
* 50 gram amandelmeel
* 20 gram Parmezaanse kaas – geraspt
* 1 ei, rauw
* snufje zout
Bereiding
Meng de ingrediënten door elkaar. Smeer het uit op bakpapier en snij dit in 9 stukken.
Bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog eens 10 a 15 minuten.
Pizzabodem met amandelmeel
Ingrediënten
* 100 gram amandelmeel
* 50 gram roomkaas
* 4 eieren
* 1 theelepel oregano
* 1 theelepel knoflookpoeder
* snufje zout
Bereiding
Meng de ingrediënten met een garde door elkaar. Giet in een siliconen bakvorm (24 cm doorsnee) en bak het 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen. Keer het om op een bord en laat het daarna weer in de bakvorm glijden. De bodem is nu klaar om te beleggen naar keuze (zie pizzarecepten).
Tips
Natuurlijk nog lekkerder met verse kruiden! Je kunt deze bodem in vieren delen en per stuk invriezen. Zo kun je er iedere keer een nieuwe verse topping op maken.
Maak je na bereiding direct een topping op deze pizzabodem, houdt dan de baktijden aan zoals bij de pizza’s staat. Maak je een topping op een bevroren bodem, houdt dan rekening met een paar minuten extra baktijd.
Taartbodem Heerlijk als basis voor een kwarktaart
Ingrediënten
* 100 gram amandelmeel
* 50 gram roomkaas
* 4 eieren
* 3 theelepels stevia
* 1/2 theelepel kokos (of vanille) essence
* snufje zout
Bereiding
Meng de ingrediënten met een garde door elkaar. Giet in een siliconen bakvorm of bekleed een springvorm met aluminiumfolie en bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Minimaal 30 minuten of laten koelen in de koelkast.
Veel bakplezier en een fijne week gewenst!
Hallo, dit is een reactie.
Om een reactie te verwijderen, login en bekijk de berichtreacties. Je vindt daar de optie om reacties te bewerken of te verwijderen.