Baking Soda bewaartip: goed afsluiten!!
Zorg ervoor dat als je een Baking Soda verpakking hebt geopend en niet alles direct gaat verbruiken, je de rest in een goed afgeloten bakje bewaard. Zodoende blijft de Baking Soda op z´n best en is dan zeer lang houdbaar.
Bij contact met de buitenlucht gaat (beetje bij beetje) de chemische reactie al plaatsvinden met het vocht in de omringende lucht. De Baking Soda wordt in contact met de lucht ook meer en meer klonterig door het vocht.
Nadat de volledige inhoud is omgezet door de chemische reacties, is de Baking Soda uitgewerkt en niet meer voor een tweede keer als zodanig bruikbaar.
De Baking Soda is letterlijk opgelost en omgezet en het resterende wat je nog ziet is: zout!
Om het geheel nog eens leuk te demonstreren, voeg ik een link toe van een filmpje van ons waarin een vergrote weergave van de chemische reactie te zien is:
https://www.youtube.com/watch?v=NfM6C5TtH-4
Fijne dag gewenst!
Ida Verstraten
Baking Soda NL
www.baking-soda.nl
Kan ik Baking Soda ook goed bewaren in schone glazenpot?
Hallo Hilly,
Een glazen pot met afsluitbare deksel is zeker een goede manier om baking soda droog te bewaren tot een volgend gebruik. De houdbaarheidsdatum staat onder- of bovenop het pakje vermeld en in het algemeen zeker 2 jaar goed te bewaren.
Hallo.
Sinds een aantal weken heb ik backing soda in huis.
Ik wilde dit gebruiken voor m’n haar te wassen. Dus heb het geopend laten staan.
Nu moet ik het gebruiken voor een recept en ik vraag me af of dit nog wel goed is.. Het klontert wel wat. Hoe kom ik erachter of ik het nog kan gebruiken? Mvg Jacqueline.
Hallo,
Dat de baking soda ietwat is gaan klonteren kan zijn omdat er vocht in de omgeving aanwezig was en dat de baking soda mogelijkheid had dit op te nemen.
Het originele pakje in een afgesloten bakje bewaren of de inhoud daarvan in omschudden houdt de baking soda vochtvrij.
Over het algemeen kan je de klonterige baking soda met de hand verpulveren waardoor het weer poederig is. Zijn de klonten keihard, dan is er wel echt teveel vocht bijgekomen waardoor de kwaliteit afneemt.