Gezond snoepen met Pasen: Tulband met Baking Soda
Voor Pasen een heerlijk recept van een verantwoorde cake, bereid met Baking Soda.
Veel bakplezier!
Amandelmeel Tulband
1 Middelgrote tulband
250 gram amandelmeel
1 el wijnsteen bakpoeder of 1/2 tl Baking Soda samen met 1/2 el appelcider azijn)
0,5 tl zeezout
150 gram boter
3 eetlepels agave (is te vervangen door eenzelfde hoeveelheid ahorn, kokosbloemsuiker of honing)
2 el vanillepoeder
3 eieren, gesplitst
70 gram pecannoten
70 gram cranberries
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Neem een ruime kom en doe hier het amandelmeel, je bakpoeder, zout, boter, zoet, eidooiers en vanille in. Roer goed door.
- Kluts in een andere kom de eiwitten tot deze bijna stijfgeslagen zijn.
- Spatel dit door het beslag heen en voeg het gedroogde fruit en noten toe.
- Vet een tulband vorm in en schenk het beslag hier in.
- Bak in 50 minuten gaar. De cake moet terugspringen als je er voorzichtig op drukt.
- Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en bewaar op een koele plaats.
Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/12/amandelmeel-tulband-gast-recept.html
Hartelijke groeten,
Ida Verstraten
Baking Soda NL
www.baking-soda.nl
Berichten
Nog geen berichten