Helemaal voorbereid op Halloween
Wees helemaal voorbereid op Halloween met deze creepy smulrecepten.
Diverse heerlijke ingrediënten bieden we aan in onze webwinkel.
Bloedstollend vampierendrankje
Ingrediënten:
- een handvol Wonjo bloemkelken (gedroogde hibiscus, een kruidenthee soort)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 2 kruidnagels
- snufje gember
- snufje zwarte peper
Bereiding:
Kook plusminus 1 liter water. Doe de Wonjo in een hittebestendige kom, samen met de gekozen kruiden. Overgiet de Wonjo en de kruiden met het hete gekookte water.
Doe een dekseltje op de kom en laat het geheel minimaal 5 minuten trekken. Als je het langer laat trekken wordt de kleur donkerder.
Zeef het ‘halloweenbloed’ en voeg naar behoeve zoetigheid toe in de vorm van suiker, honing, stevia o.i.d.
Dit drankje kan ook prima afgekoeld gedronken worden. Zowel warm als koud heeft het drankje door met name de gember, peper en kaneel een verwarmend effect. Een scheutje vodka (in een afgekoeld drankje) maakt er een echte cocktail van!
Wil je het drankje aan anderen presenteren, dan kan je het glas of de mok versieren met een wonjo bloemkelkje op de rand, eventueel samen met wat rode siroop voor het creepy effect.
Geniet van dit heerlijke verwarmende vampieren winterdrankje. Bloedstollend lekker!
Ps: het drankje is rood, de afbeelding is dus niet de kleur van het drankje, maar op de rand zit een wonjo bloemkelk die zo aardig weg heeft van een spin. Daarom willen we de foto toch graag met je delen.
______________________________________________________________________________________________
Vinger sticks om vampiers op afstand te houden.
Deze dipvingers zijn bestrooid met knoflook, dan houd je gegarandeerd de vampieren op verre afstand.
Ingrediënten:
- bladerdeeg
- Parmezaansekaas
- knoflookpoeder
- beetje tomatensaus
- amandelschaafsel (optioneel)
Bereiding:
Snijd de bladerdeeg in vingerdikke reepjes en besmeer ze met de tomatensaus. Strooi er vervolgens knoflookpoeder en Parmezaanse kaas overheen.
Druk aan één uiteinde bij iedere stick een stukje amandelschaafsel in het deeg zodanig dat het lijkt op een vingernagel.
Bak de ‘vingers’ in de oven volgens aanwijzingen op de verpakking van de bladerdeeg.
Dip de vingers in een rode saus om er een extra griezelelement aan toe te voegen.
We wensen je een veilige, niet te schokkend Halloweekend!
Hartelijke groet,
Ida Verstraten
Baking Soda NL
Berichten
Nog geen berichten