Vragen en antwoorden m.b.t. Baking Soda

Wat is de inhoud en afmetingen van een pakjes baking soda?

De inhoud is 454 gram aan baking soda, gelijk aan het gewicht van één Amerikaanse pond, is verpakt in een kartonnen doosje met de afmetingen van 5cm lengte x 9cm breedte x 12cm hoogte.

Hoe lang kan baking soda bewaard worden als het geopend is?

De inhoud kan na opening gewoon in een (goed afsluitbaar) bakje met deksel bewaard worden en dan is deze minstens 2 jaar houdbaar.
Als de verpakking open staat, trekt deze vocht en zuren uit de lucht aan en dan is de baking soda op een vochtige plaats inderdaad na ongeveer een maand uitgewerkt.

Baking soda van Minerala is verpakt in een doypack (stazak). Deze verpakking bevat een hersluitbare strip zodat u de verpakking na gebruik kan afsluiten en ook in de badkamer vochtvrij blijft!

Zit er aluminium in baking soda?

De baking soda die wij verkopen is gegarandeerd aluminium vrij, en dat moet ook wel, anders mag het ook niet als bakproduct verkocht worden. De inhoud van de verpakking bevat 100% natriumbicarbonaat.

Dat er aluminium bij zou zitten is een verhaal afkomstig van oude Frans-Duitse fabrieken in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Een Solvay-proces werd er op losgelaten om het zout tot natriumbicarbonaat te maken. Daarbij kwamen meerdere chemicaliën aan te pas waarbij er nadien zeer kleine aluminiumdeeltjes in achter bleven. Deze processen zijn achterhaald en fabrieken zijn vernieuwd.
In Chinese fabrieken komen ze nog wel voor en worden ook verpakt met een Arm&Hammer logo, doch dat zou bedoeld zijn voor de interne markt. Toko’s over de hele wereld hebben blijkbaar die baking soda uit China gehaald om ze hier aan te prijzen. Verschil met de Europeese Minerala: Chemisch tot stand gekomen, lagere houdbaarheid (scheelt 1,5 jaar) en grover of klonteriger.

Waarschuwing voor uw gezondheid !

Raadpleeg uw arts wanneer u:
– voorgeschreven medicatie gebruikt
– een zoutarm dieet volgt
– last heeft van hypertensie (hoge bloeddruk)
– een laag kaliumgehalte heeft

Heeft u twijfel over uw gezondheidsconditie in combinatie met het natriumbicarbonaat, raadpleeg ook dan allereerst een arts, voordat u natriumbicarbonaat wilt gaan innemen. Zeker wanneer u dit wilt doen voor een langere periode.

Er wordt aangeraden om de inname van natriumbicarbonaat niet te combineren met grote hoeveelheden calcium, dus niet in een glas melk of bakje yoghurt mixen. Ook dient u de baking soda vooraf aan een maaltijd in te nemen, dus niet wanneer uw lichaam vol is met voedsel en/of drank.
Niet iedereen verdraagt de inname van natriumbicarbonaat even goed. Bij 50% van de gebruikers van natriumbicarbonaat veroorzaakt het diarree en buikkramp.
Het zoutgehalte in Baking Soda:
– één theelepel natriumbicarbonaat weegt 2 gram.
– een halve theelepel weegt 1 gram.
– natriumbicarbonaat (baking soda) bevat per gram/halve theelepel 0,274 gram natrium.
– 0,274 gram natrium = 0,685 gram keukenzout
(naar rekenvoorbeeld van 1 gram natrium = 2,5 gram keukenzout)
– een halve theelepel Baking Soda bevat dus 0,685 gram keukenzout.
De Hartstichting adviseert maximaal 6 gram zout per dag te gebruiken.

Kan ik baking soda veilig gebruiken om in te nemen voor de gezondheid? En zo ja, hoeveel mag dat dan zijn?

Ja, dat kan. Baking Soda wordt ingenomen bij verzuring van het lichaam en bij maagzuur klachten. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van baking soda tegen een aantal vormen van kanker.

Ja, dat kan. 7 halve theelepels per 24 uur of 3 halve theelepels per 24 uur indien u ouder bent dan 60 jaar.

Los de baking soda op in een glas water. Wacht tot het poeder volledig in het water is opgelost!

Gebruik de maximale doses nooit langer dan voor twee weken achtereenvolgens.

Geef geen baking soda ter inname aan kinderen onder de 5 jaar.

Overmatig gebruik geeft nadelige gevolgen.

Houdt u goed aan de maximale doses van per inname een half theelepeltje en maximaal 7 maal per dag en neem niet meer dan dat. Veel is niet nodig om deze stof goed werkzaam te laten zijn in het lichaam.

Een overmatige inname brengt het lichaam juist weer uit balans. Meer = minder in dit geval.

Wenst u meer informatie hierover? Zie Tips voor de gezondheid!

Berichten (8)

 1. Brunhilde :

  Op een pakje Baking Soda uit de Chinese toko staat inderdaad ook het Arm & Hammer logo dus hoe weet ik of het de originele is. Er staan weliswaar Chinese letters op, maar ook dat het is geproduceerd in New Jersey, USA.
  En wellicht een goed idee om te vermelden dat de combinatie met citroen de werking van baking soda, het ontzuren van het lichaam, optimaliseert.
  Mvg, Brunhilde

  • Han van Lierop :

   Hallo Brunhilde,

   De baking soda uit China wordt in China gemaakt onder licenties van Arm&Hammer, dus daarom wordt vermeld dat de houder van het merk Church & Dwight is.
   Als je de Engelse beschrijving op het pakje ziet, dan weet je dat het in Amerika gemaakt is.
   Vermeldingen over gezondheidsmogelijkheden met baking soda kunnen we deels plaatsen. Medische toepassingen is een verbod aangezien we geen medische specialisten zijn. Wat we je wel kunnen vertellen is dat als baking soda met een zuur vermengt wordt er een reactie ontstaat waarin koolzuurgas vrij komt, daarom is baking soda een rijsmiddel. In de maag kan dat even goed gaan maar ook schade berokkenen.

   Groetjes,
   Han

 2. curvers :

  Ik las een bericht over het uitspoelen van kanker, wat/waar kan ik daar meer over te weet komen

  • Han van Lierop :

   Hallo,
   Het is een controversiële waarin Baking Soda met kankertumoren bestreden worden. De ene medicus zegt het ene, de andere weer iets anders. Ook ten wille van farmaceutische lobbyisten die hun producten promoten cq gezondheidsinstellingen bekostigen ten bate van hun afzet of door onmacht van onderzoekers die daar en landelijk zich niet kunnen bundelen voor dergelijk onderzoek ten bate van een duidelijk overzicht.
   In Amerika is daar er meer onderzoek gedaan naar deze combinatie en het boek `Natriumbicarbonaat`van Dr. Circus is een pracht voorbeeld alwaar het gebruik en behandeling van Baking Soda met tumoren en andere lichamelijkheden wordt beschreven. Ik raad u daarom aan dit boek te lezen!
   Klik hier voor meer informatie over het boek.

 3. Jvd wijst :

  Hallo
  Ik zou graag baking soda willen kopen.
  Heb verschillende winkels geprobeerd maar niet te vinden.
  Ik woon in Boekel.
  Kunt u mij daar in helpen?

  Mvg J vd Wijst

  • Han van Lierop :

   Hallo Jolanda,

   Het is daarom dat we online een webshop hebben gemaakt om de originele baking soda aan te bieden, dus je kan direct bestellen en online betalen voor een verzending naar je adres.
   Ben je in de buurt van Nistelrode, dan kan je je bestelling ook afhalen op ons adres!

   Supermarkten zijn nog niet zo heel bekend met het internationaal geroemd product, doch zal dit binnen korte tijd gaan veranderen dat ook zij dit gaan aanbieden aan de klanten.

   Groetjes,
   Han

 4. elly :

  Ik heb een pakje baking soda van arm & hammer gekocht hier staat sodium bicarbonaat op en je kunt hiermee bakken , In artikelen lees ik over natium bicarbonaat. is dit hetzelfde product of zijn het verschillende producten dat is mij uit de artikelen niet duidelijk. Wel staat er op hundreds of uses kunt u mij duidelijkheid verschaffen?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.