Epsomzout en gezondheid
Hulp bij slapeloosheid
Hulp bij constipatie
Verlichting bij jicht
Epsomzout voor aambeien
Een bijwerking van magnesiumtekort is slapeloosheid. Magnesiumsulfaat (epsomzout) kalmeert het lichaam en de geest, en het verminderd stress en angst wat je kan helpen in slaap te vallen.
Één van de meer populaire toepassingen van epsomzout is laxeermiddel.
Los een theelepel epsomzout op in een kopje warm water en drink het op.
Let op, deze remedie mag niet vaker dan één keer per dag worden gebruikt!
Als de symptomen langer dan een paar dagen aanhouden, is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen.
Voeg een paar eetlepels epsomzout toe aan heet water en laat lichaamsdelen weken die door jicht zijn aangetast.
Magnesiumsulfaat dringt snel door de huid en in de gezwollen, pijnlijke gewrichten om pijn en ontsteking te helpen verlichten.
Warme epsom-zoutbaden kunnen de irritatie van aambeien helpen verzachten. U kunt een zitbad gebruiken, een klein plastic bad dat over een toiletbril past. Neem een warm bad gedurende 20 minuten na elke stoelgang voor een maximaal resultaat.
Psoriasis
Epsomzout werkt verlichtend op psoriasis en eczeem. Magnesium zorgt ervoor dat cortisol wordt afgebroken. Als je langdurig last van hoge cortisolwaarde hebt, wordt je immuunsysteem onderdrukt. Een sterk immuunsysteem is ontzettend belangrijk voor een lichaam met psoriasis.
Het zachte water dat ontstaat als epsomzout toegevoegd wordt in het warme bad zal voor psoriasispatiënten een weldaad zijn, aangezien het zout de huid verzacht.
Jeuk en kriebels verdwijnt omdat de huidschilfers verzachten en van de opperhuid loslaten, terwijl het zout de nieuwe huid intrekt en ook verzacht. Een aangename wijze om tot rust te komen en de irritatie te ontlasten.
Berichten
Nog geen berichten