Baking Soda voor de baby & peuter

Baking Soda is heel goed te gebruiken om de baby- en kinderspullen weer veilig en schoon te krijgen.

Gebruik geen Baking Soda waarbij baby’s en kinderen het per ongeluk kunnen binnenkrijgen. Er zijn gevallen bekend van overdosering bij zowel baby’s als kinderen. Wanneer kinderen maagklachten hebben of wanneer je denkt dat ze klachten hebben die veroorzaakt worden door verzuring, ga dan naar de huisarts en probeer niet zelf te behandelen met Baking Soda. Hou deze altijd veilig opgeborgen van kinderhandjes!

shadow

Schoonmaken van babyflesjes

Schoonmaken van de babyborstel

Babyluiers in de emmer

Luieruitslag bij babybilletjes

baking_soda_nl_babyfles01Voor het veilig reinigen en ontgeuren vult u de flessen met warm water en voeg er 1 theelepel baking soda aan toe. Schudden, goed naspoelen en schoonmaken zoals gebruikelijk. Voor extra reiniging en ontgeuren van de zuigflessen en -doppen kunt u ze een nacht laten weken in een oplossing van 4 eetlepels baking soda op 1 liter warm water. De volgende dag spoelen en reinigen zoals gebruikelijk.

Haal eerst de haren uit de borstels en kammen. Maak ze daarna schoon door ze een nacht te weken in een zachte oplossing van:
• 1 theelepel baking soda
• een bak met warm water

Afspoelen en laten drogen. Dit werkt ook prima voor bijvoorbeeld haarspelden en -klemmen, krulspelden, pincetten en make-up sponsjes. Deze methode is zeer geschikt voor babyborstels en kammen.

Een dergelijke krachtige geur moet worden geneutraliseerd. Strooi baking soda royaal over de vuile luiers in de emmer en de geur zal verdwijnen.

baking_soda_nl_babyfles01

Baking soda is niet aangeraden als poederbehandeling bij luieruitslag!
Gebruik producten die gemaakt zijn voor behandeling van babybilletjes. Wel is het goed om baking soda op te lossen in een warm badje water en de baby daarin te baden. Dit neutraliseert het zuur van de urine.
Gebruik ongeveer 100 gram voor een babybadje.

Matrasverfrisser

Teddyberen schoonmaken

Zuur van braaksel of spuug op textiel

Bestrooi, als het beddengoed in de was gaat, het matras met een dunne laag baking soda en laat het zo een paar uur liggen. Daarna kun je het met een stofzuiger verwijderen. Wanneer uw kind op het matras heeft geplast en u kunt het niet direct opruimen, bedek dan de hele vlek bedekken met een laagje baking soda en leg er een handdoek overheen en daarover het matraslaken. Zo kan degene die het bed gebruikt toch nog verder slapen. De volgende ochtend kunt u het eenvoudig stofzuigen. U ruikt en ziet niets meer van de urinevlek!


Zelfs Meneer Beer heeft een opfrisbeurt nodig! Houd favoriete knuffels fris met een droge douche van baking soda. Strooi de baking soda op het speelgoed en laat het gedurende 15 minuten drogen. Poets voor een verwijdering de resten grondig af. Het is wederom zacht voor het gebruik door uw baby en Teddy zal het ook waarderen!

Wanneer een baby of volwassene over zichzelf of over jou gespuugd heeſt of over een ander textiel dat niet of niet direct in de wasmachine kan, strooi dan baking soda over de aangedane plekken om de geur te neutraliseren.

shadow

  Berichten (2)

  1. Romy :

   Ik zag net op YouTube een filmpje waar wipes met baking soda gebruikt worden voor spenen.
   Zijn die ook in Nederland te koop?
   Krijgen baby’s niet teveel zout binnen op die manier?

   • Arianne van Lierop :

    Beste Romy,

    Wij zijn niet bekend met de baking soda wipes. Wel kun je inderdaad spenen reinigen met baking soda (zoals ook de babyflesjes gereinigd kunnen worden), maar belangrijk is dat het vervolgens goed nagespoeld wordt met schoon water om te voorkomen dat er nog zout achter blijft op de speen.

    Met vriendelijke groet,
    Arianne van Lierop