Baking Soda in de garage

Terras en oprit ijsvrij

Sodastralen

Olie verwijderen met Baking Soda & Coca Cola

Houd paden, terrassen en opritten ijsvrij met baking soda in plaats van met strooizout. Het is handig om recht voor de voor- of achterdeur baking soda te gebruiken om ijs te ontdooien. Het kan geen kwaad voor de vloeren wanneer je per ongeluk baking soda onder je schoenen mee naar binnen neemt. Baking soda zal het cement ook intact laten, terwijl andere middelen het cement in de voegen van de tegels zou kunnen aantasten. Als dieren over baking soda gelopen hebben, zorg dan dat de pootjes goed schoon zijn zodat bijvoorbeeld de hond of de kat het zout niet van de pootjes likt.

Sodastralen is een prima methode voor het reinigen van motoren en vette onderdelen, want natriumbicarbonaat ofwel baking soda breekt koolwaterstoffen af. Ook kleine oppervlakten en hoeken leveren geen problemen op, want tijdens het stralen worden olie en vet omgezet in een zeepoplossing die je nadien met water perfect kan afspoelen.
Doordat het niet schadelijk is voor de behandelde oppervlakten, is het ook niet nodig om alles te demonteren. Zo kan je bijvoorbeeld perfect een volledige tuinkas met ruiten schoonstralen.

shadow

Lijmresten verwijderen

Geurvanger en vochtvreter

Roestvrij staal reinigen

Gaatjes in de muur opvullen

Maak een pasta van 3 delen baking soda en 1 deel water, wrijf dit op de lijmresten van de sticker, laat het even intrekken en wrijf de stickerresten weg. Nawrijven met een vochtige warme doek.

stickerverwijderaar

Standaard luchtverfrissers en geurvangers zijn vaak niet goed voor de gezondheid en/of het milieu (zowel de luchtverfrisser alsook de verpakking, bijvoorbeeld aan spuitbussen), ook zijn er luchtverfrissers op elektriciteit en kosten deze dus stroom.
Als gezonder, goedkoper en milieuvriendelijk alternatief is baking soda een ideale verfrisser en tevens vochtvreter. Het is lange tijd houdbaar, niet duur en vriendelijk voor mens en milieu!
Een oplossing door heel het huis en garage, maar bijvoorbeeld ook (rond de vakantietijd) in tassen, koffers, kasten, tenten, caravans en vakantiehuisjes.

Baking soda is geschikt voor het reinigen van roestvrij staal, ook wel rvs genoemd. Veel gootstenen, pannen, apparatuur, sieraden en auto-onderdelen zijn van roestvrij staal. Gebruik geen chloorbleekmiddel en ook geen schuurmiddelen op roestvrij staal, want dit beschadigt de beschermlaag en geeſt lelijke vlekken. Baking soda is echter dusdanig fijn dat het de beschermlaag niet beschadigt en het roestvrij staal goed zal reinigen. Poets roestvrij staal ook regelmatig, zodat vuiligheid niet gaat indrogen en vastkoeken aan het staal.

Een permanente vorm van opvulling van gaatjes is een mix van baking soda met witte huishoudlijm. Hiermee kun je ook scheurtjes in de muur dichten.

Gaatjes in de muur opvullen met Baking Soda

Berichten (2)

 1. mahbubaboer@outlook.com :

  Kun je de auto ruit ontdooien met baking sods

  • Han van Lierop :

   Hallo,

   Misschien dat het een klein beetje zou kunnen werken om de ruit te ontdoen van ijs met baking soda, maar we denken dat je dan lang zult moeten wachten om resultaat te zien.
   Je zou het voor de grap kunnen proberen om te zien wat het effect is en hoe lang het daadwerkelijk duurt, maar als je van plan bent om te gaan rijden, raden we aan om gewoon een krabber of een anti-ijs spray te gebruiken om de ruit te ontdooien.

   Met vriendelijke groet,
   Team Baking Soda NL