Baking Soda en huisdieren

Kooien schoonmaken

Kattenbak fris houden

Geuren uit het tapijt

Dierenkooien zijn met baking soda goed schoon te maken. Een kunststof bak kun je vullen met 100 gram Baking Soda en warm water, daarna schoon schrobben. Spoel het met schoon water na.
Een kooi met tralies kun je in de gootsteenbak zetten of in de badkuip en deze onderdompelen. De genoemde baking soda-oplossing gebruiken, schrob het schoon, spoel het na en droog het af. De kooitjes worden op deze wijze weer mooi schoon en fris.

Strooi een laag baking soda in de kattenbak voordat je verse kattengrind strooit. Dit neutraliseert de geurtjes en houdt de bak lang fris. Mocht de hond of kat per ongeluk wat baking soda oplikken, dan kan dit geen kwaad, hoewel de meesten de smaak niet echt zal bevallen.

Bekijk de fantastische uitleg op WIKIHOW.
Beter hadden we het niet kunnen doen!
https://nl.wikihow.com/Tapijt-met-behulp-van-zuiveringszout-ontdoen-van-vieze-geuren

Als je huisdier vies ruikt

Honden met slechte adem

Oormijt

Voederbakjes buiten

Strooi wat baking soda in de vacht van je huisdier en borstel daarna de vacht goed uit. Je hond, kat of cavia zal daarna een tijd geen vieze lucht meer dragen.

Strooi een halve theelepel baking soda op een vochtige (honden)tandenborstel en poets daarmee de tanden van je hond. Direct goed uitspoelen.

Tegen jeuk en oormijt was je de binnenzijde van de oren van je hond of kat met een oplossing van warm water en baking soda.

Strooi een cirkel van baking soda om de voederbakjes heen wanneer deze buiten staan. Dit voorkomt dat er kruipende insecten bij de bakjes komen.

shadow

Goede waterbalans voor het zoetwateraquarium of zee-aquarium

Voor een goede mineralen- en pH-balans in een zee-aquarium wordt onder meer baking soda gebruikt. Baking soda maakt deel uit van de zogenaamde Ballingmethode. Door middel van het goed doseren van diverse oplossingen van mineralen met osmose water worden de door de vissen verbruikte stoffen weer aangevuld. Vaak worden de namen natriumhydrogeencarbonaat, natriumhydro-carbonaat of natriumwaterstofcarbonaat gebruikt in plaats van natriumbicarbonaat ofwel baking soda.

Baking soda is niet giſtig voor de vissen of de water ecologie.
Voor een zoetwateraquarium kun je een kwart theelepel baking soda gebruiken op 38 liter aquariumwater wanneer blijkt dat de pH-waarde verhoogd moet worden. Uiteraard wel eerst de pH testen voordat je baking soda toevoegt aan het aquarium!

Er zijn meerdere producten nodig en er is meer kennis nodig voor het inrichten en onderhouden van een aquarium, deze informatie is niet afdoende, maar wel een tip dat baking soda één van de stoffen is die gebruikt kunnen worden voor je aquarium.